Her er lidt en ny ting på bloggen i dag: BOGANBEFALINGER! Yay! Hvis du ligesom mig elsker ny viden og elsker bøger, så har jeg lidt guf til dig her. Jeg ELSKER bøger, og jeg elsker at lære mere, specielt om kroppen og hjernen, som er det de her anbefalinger handler om. En lille bonus er, at alle bøgerne også findes som lydbøger, hvor jeg især kan anbefale de to sidste bøger, da de bliver læst op på en mega fed måde.

Thinking fast and slow

  • Daniel Kahneman

Det her er en virkelig interessant bog, om de forskellige tankesystemer vi som mennesker har, og man lærer meget nyt om alle de ubevidste tankesystemer og opfattelser man gør sig i alle mulige situationer. Noget af det mest lækre ved bogen er, at der hele tiden refereres til tidligere studier og undersøgelser, der er lavet, som også i sig selv er virkelige spændende at høre om. En lille note hertil er dog, at bogen er ret lang, også som lydbog, og den kan godt være lidt tung at komme igennem, da den er lidt faglig, så man skal holde tungen lige i munden og følge med. Derfor er det måske heller ikke den allerførste man skal kaste sig ud i.

Lifespan – Why We Age – and Why We Don’t Have To

  • David Sinclair

Se her er endnu en god én. Denne bog er også skrevet af en forsker, og går derfor også meget op i, at referere tilbage til tidligere fund, hvilket jeg er kæmpe fan af! Lidt en kontroversiel bog vil jeg påstå, ift. de påstande og resultater han fortæller om i det, men det er egentlig noget af det, der er med til at gøre den spændende, og jeg synes egentligt at det netop er derfor, at man bør læse den. Igen vil jeg lige gøre opmærksom på, at den også er lidt faglig, bare så man lige er opmærksom på det.

Your brain at work

  • David Rock

Det her er uden tvivl en af de bedste bøger jeg har læst om hjernen. Den handler om, hvordan hjernen fungere på arbejde, og hvordan man kan udnytte den mest fordelagtigt. Den er virkelig brugbar, ikke kun til at forstå og udnytte sin hjerne på arbejdet, men i hele ens hverdag, så den er så relaterbare og brugbar for nærmest alle. Derudover er den skrevet på en sådan måde, at den er let at forstå, og der bliver brugt eksempler, der er er relaterbare til hverdagen. Den er noget mere letlæselig end de to første, og jeg anbefaler den til alle, da alle kan bruge den på en eller anden måde.  

Come as you are

  • Emily Nagoski

Det her er lidt en anden boldgade end de ovenstående, men handler stadig om kroppen og dens systemer. Come as you are handler om sex, men ikke “kun” selve samlejet, men hele biologien bag, en masse om kroppen, og bryder med en del misforståelser om kroppen og dens funktioner. Den er også skrevet virkelig forståeligt, og med en del eksempler fra virkeligheden, som man måske kan genkende sig selv lidt i. Den er fantastisk til at nedbryde stigma, og give et indblik i hvordan vi gennem tiderne har opfattet sex, og hvad det er i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *